Foto: SVT

SHL-start i helgen – LHC slår ur underläge

Uppdaterad
Publicerad

På lördag spelar Linköpings HC seriepremiär hemma mot Timrå. Få hockeyexperter tror på LHC den här säsongen. Nu vill de visa att experterna har fel.

– Vi är tippade lågt, så det är bara att visa alla att de har fel, säger nyförvärvet Lukas Bengtsson.

Lagkamraten Derek Roy fyller i:

Linköping

– Det är vad vi i det här omklädningsrummet tror på och hur vi reagerar och pushar varandra att bli hårdare och bättre varje dag. Det kommer bli en av nyckelfaktorerna, att vi tar ansvar för oss själva, varandra och jobbar hårt tillsammans, säger Roy.

Supportrar missnöjda

Efter fjolårets misslyckande, med uttåg redan i kvartsfinalen efter en skakig säsong, vädjade supportrar om förändringar i klubben. Hur de förändringarna slagit ut får vi veta under säsongens 52 matcher. Klart är i alla fall att inga hockeyexperter rankar LHC särskilt högt den här säsongen.

Seriepremiär på lördag mot Timrå – LHC slår ur underläge.

Hör fler kommentarer om LHC:s underdog-stämpel i klippet här ovan – ett längre reportage visas i SVT Öst:s nyhetssändningar under torsdagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet