Intresset för simskola i sommar är stort på flera platser i Östergötland. Se listan vad om som gäller i din kommun nedan. Foto: Niklas Larsson/TT

Simskolor i Östergötland – så ser det ut i din kommun

Uppdaterad
Publicerad

Intresset för simskola är stort och många kommuner i Östergötland meddelar att sommarens grupper redan är fullbokade. Samtidigt är det stora skillnader när det gäller tillgången på simundervisning. Där vissa kommuner på grund av pandemin inte anordnar någon simskola alls.

I Motala kommun är vissa simskolegrupper redan fullbokade. Samma sak gäller i Mjölby och Ödeshög. I Gusum och Boxholm är simskolan inställd på grund av coronapandemin. Vadstena kommun väljer att inte anordna någon simskola alls under sommaren. De barn som inte kan simma ska istället fångas upp under skolans läsår.

I Ydre anordnar kommunen simskola för barn och ungdomar mellan fem till arton år vid Rydsnäs badplats och Sundsbadplats. Här är intresset stort för simskola.

– Det har dundrat in med anmälningar. Intresset är väldigt stort. Hos oss så är det över hundra anmälningar nu och vi är en liten kommun så det är väldigt mycket, Vendela Somvall simskolan Ydre kommun.

Boxholm:

Simskolan i Boxholm simhall är inställd i sommar på grund av coronapandemin. Utomhus kommer det inte finnas någon simskola i Boxholm men i Malexander anordnar Malexanders byalag simskola vid Sommen.

Finspång:

Finspångs kommun anordnar simskola i Bränntorp, Grytgöl, Regna och Hällestad för fem år och uppåt.

Gotland:

På Solbergabadet i Visby anordnas simskola i olika nivåer under sommaren.

Kinda:

I samarbete med Kinda kommun anordnas simskolor i Björkfors och Rimforsa från tre år.

Linköping:

Linköpings allmänna simsällskap anordnar simskola från fyra år i Linköpings simhall.

Mjölby:

Mjölby kommun anordnar simskola från fyra år på Lundbybadet.

Motala:

Kommun anordnar simskola från sex år i Råssnäs, Strandbadet och Motala simhall.

Norrköping:

Norrköpings Kappsimningsklubb anordnar simskola för barn mellan fyra och tio år i Kvarsebo, Himmelstalundsbadet och Råssla.

Söderköping:

Söderköpings Simsällskap anordnar simskola för alla barn från fyra år på Söderköpings Friluftsbad, Sanden och vid Klarsjön.

Vadstena:

Kommunen anordnar ingen simskola.

Valdemarsvik:

Kommunen anordnar ingen kommunal simskola. På vissa badplatser finns privata initiativ, bland annat i Kaggebo. Simskolorna i Gusums simhall är inställda i sommar på grund av coronapandemin.

Ydre:

Kommunen anordnar simskola för barn och ungdomar mellan fem till arton år vid Rydsnäs badplats och Sunds badplats.

Åtvidaberg:

Kommunen anordnar simskola för barn i förskoleåldern och äldre barn som inte klarat simmålen i skolan, i Bysjön, Björsäter och Grebo.

Ödeshög:

Kommunen anordnar simskola för barn från sex år i Visjön.

Uppdaterades den 17 juni 2021

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer