Arkivbild. Foto: SVT

Skogsbrand utanför Valdemarsvik

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten Östra Götaland larmades vid klockan 14.00 om en skogsbrand i närheten av Pettersborg, Valdemarsvik. Inringare rapporterade att de sett rökpelare i skogen.

Klockan 15:50 meddelade räddningstjänsten i en uppdatering att branden nu är inringad och under kontroll. Man har påbörjat släckningsarbetet mot mitten av området och arbetet beräknas att pågå ytterligare cirka två timmar.

Brandflyget passerade tidigare idag området och konstaterade då att det pågick en brand i skogen på cirka 100x100 meter. Räddningsenheter från station Gryt och Valdemarsvik larmades till platsen. Branden spred sig till en början ganska långsamt i vindriktningen.

– Branden är inte under kontroll så det finns risk för spridning, men det ligger inga byggnader i vägen, sa Ulf Kron, inre befäl på Räddningstjänsten Östra Götaland tidigare idag.

Bron över Göta kanal hölls nere tills alla räddningsfordon hade passerat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.