Atlasskolan ligger inom avspärrningarna vid gamla regementsområdet Garnisonen i Linköping och skolan har utrymts. Foto: Anna-Karin Thorstensson/SVT

Skola utrymd – elever uppmanas stanna hemma

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagsmorgonen hittades ett misstänkt föremål i gamla regementsområdet Garnisonen i Linköping. Nationella bombskyddet är på väg och mitt i detta finns Atlasskolan.

Ett fåtal barn i åldern sex till tolv hann komma till Atlasskolan.

– Alla som hann komma hit hålls samlade här nu. Ingen har skickats hem, säger rektor Charlotta Andersson.

Hur är stämningen?

Utöver att skolan är stängd har vi inte märkt av något. Vi behåller lugnet, påpekar Charlotta Andersson.

Skolan har nu hunnits utrymmas till närliggande Ryttargårdskyrkan. Ingen ur personalen eller några elever finns kvar på skolan.

– Vi har ett gott samarbete med kyrkan. De erbjöd sin hjälp och vi tog gladeligen emot den, säger rektor Monica Shaffeir.

Vad kände du när ni utrymde skolan?

– Det var väldigt omtumlande. Men samtidigt är det betryggande att vi har en krisorganisation som fungerar väldigt bra. Det viktiga nu är att alla barn är i säkerhet och vi ska se till att de ska hämtas av sina föräldrar.

Imorgon torsdag är skolavslutningen på Atlasskolan tänkt att genomföras.

– Vi ska resonera med kommunens säkerhetsavdelning under dagen för att se hur denna händelse eventuellt påverkar morgondagens skolavslutning. Men vi planerar att genomföra den som vanligt, säger Monica Shaffeir.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet