”Vårdnadshavare ska hämta barn på skolan”, säger Christel Horsak, avdelningschef förskola och grundskola vid utbildningskontoret i Linköpings kommun. Foto: SVT

Skolor i Skäggetorp håller öppet – men elever får inte gå hem ensamma

Uppdaterad
Publicerad

Skolorna i Skäggetorp håller öppet som vanligt efter gårdagens dödsskjutning, vid lunchtid i centrum. Men ingen elev får gå hem ensam efter skolan. Även extra samtalsstöd finns för elever som behöver prata om det som hänt.

En man i 30-årsåldern dog när ett flertal skott avlossades inne på en restaurang i Skäggetorps centrum på onsdagen. Ingen har ännu gripits för dådet.

Med anledning av skjutningen så fick inga elever gå hem ensamma från skolan i området. Även under torsdagen och morgondagen får elever inte gå hem själva.

Skjutvapenvåldet i Linköping

– Samtliga skolor i Skäggetorp har beslutat att både idag och i morgon ska vårdnadshavare hämta barnen efter skolan, säger Christel Horsak, avdelningschef förskola och grundskola vid utbildningskontoret i Linköpings kommun.

Vidare berättar hon att det är för att skapa trygghet samt bemöta de frågor barnen kan ha om det inträffade. Därför finns även samtalsstöd tillgängligt på skolorna.

– Det finns resurser på skolorna för att fånga upp behov av stöd, vi har fört till resurser för att hantera eventuell oro, säger Christel Horsak.

Polisen arbetar samtidigt aktivt med trygghetsskapande arbete och hög synlighet i Skäggetorp och centrala Linköping. Under dagen hålls även extrainsatta möten i Linköpings kommun, för att diskutera säkerhetsläget och trygghetsskapande åtgärder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutvapenvåldet i Linköping

Mer i ämnet