Polisens avspärrning i Skäggetorp. Foto: Jeppe Gustafsson

Tillståndet stabilt för skjutna männen i Skäggetorp – två anhållna

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan klockan 22 på lördagskvällen fick polisen in larm om en skottlossning i stadsdelen Skäggetorp i Linköping. Väl på plats hittade polisen två skottskadade män i 20-årsåldern som fick föras till sjukhus. Två personer har nu anhållits.

En av de skjutna opererades akut för allvarliga skador. Den andra ska ha fått lindriga skador. Mannen med allvarliga skador ska under söndagsmorgonen ha mått bra och tillståndet ska vara stabilt.

Skjutningen ska ha skett utomhus och polisen har spärrat av området.

Linköping

– Det är ett ganska stort bostadsområde. Vi har en stor resurs på plats. De kommer nu att prata med vittnen och knackar dörr, sa Magnus Holmström, vakthavande befäl vid polisen region Öst under lördagskvällen.

Under söndagsmorgonen uppgav polisens presstalesperson Monica Bergström att ett antal förhör har hållits med vittnen och boende i området.

– Vi kommer att fortsätta med det under dagen, säger Monica Bergström.

Två personer hämtades in till förhör och anhölls under natten till söndag. Händelsen utreds som mordförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet