Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polishund söker spår efter skottlossningen i stadsdelen Ektorp i Norrköping. Foto: SVT

Skottlossning i Norrköping – område avspärrat

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 13:45 larmades polisen under tisdagen om en skottlossning i stadsdelen Ektorp i Norrköping. Flera patruller skickades dit och väl där upptäcktes kulhål i en lägenhetsdörr.

Efter timmar av sök i området hittade polisen tillslut ett vapenliknande föremål i närheten av platsen för skjutningen.

Ett område runt det aktuella lägenhetshuset på Ektorp spärrades av direkt för en brottsplatsundersökning. I nuläget finns det ingen misstänkt gärningsperson och ingen ska enligt polisen ha kommit till skada.

– Den eller de som utfört detta har skjutit mer än ett skott i trapphuset mot en lägenhetsdörr. Vi pratar om personer som helt förlorat greppet om vad man gör och inte gör, säger Johnny Gustavsson, presstalesperson i polisregion Öst.

Våldsvågen i Norrköping

Dörrknackning och insamling av vittnesuppgifter pågick under flera timmar. Klockan 16.20 meddelade polisen att deras tekniker var klara och att avspärrningarna hävs. Dock kommer drönare finnas i luften över området under kvällen.

Boende fick inte lämna hemmet

Enligt uppgifter till SVT blev boende i en trappuppgång inrymda och kunde inte lämna huset. Teamet på plats har också fått uppgifter om att någon har ringt in och larmat. Därefter har ett stort antal poliser kommit till platsen. Flera boende i området frågar sig vad som hänt och om det skett en skottlossning.

– Det är fruktansvärt, säger en boende till SVT.

Brottsrubriceringen är just nu grovt olaga hot och grovt vapenbrott.

Vapenliknande föremål hittat

Klockan 20.48 meddelar polisen att deras sök i området tycks ha gett resultat.

– Vi har hittat ett vapenliknande föremål inte alls långt från där skjutningen ägde rum och det blir givetvis väldigt intressant för oss, säger Johnny Gustavsson.

Området runt föremålet är avspärrat och nu ska tekniker undersöka föremålet.

– Vi får se vad det är och om det finns ett samband här helt enkelt, säger Johnny Gustavsson.

Polisbilar vid insats i stadsdelen Ektorp efter skottlossning Foto: Lovisa Gelin / SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Norrköping

Mer i ämnet