Vattenbombning med helikopter kan bli aktuellt under tisdagen Foto: Jeppe Gustafsson

Bevakningszon runt branden i Tjällmo

Uppdaterad
Publicerad

För branden vid Tjällmo, norr om Motala i Östergötland, har räddningstjänsten upprättat en bevakningszon och begränsat släckningsarbetet under natten.

– Det kan vara lite farligt att gå in i området när det är mörkt och man inte ser ordentligt, säger Ulf Asplund vid räddningstjänsten i Östra Götaland, till TT.

Branden härjar i ett svårtillgängligt område och brandkåren tog hjälp av Försvarsmaktens helikopter för att få en överblick av området.

Skogsbranden i Tjällmo

– Det går bra att flyga i mörker men det är svårt att se vad som finns på marken, till exempel var brandmännen befinner sig. Det är en säkerhetsfråga, säger Lasse Jansson, informationschef vid Helikopterflottiljen, till Motala Vadstena Tidning.

Vattenbombning med helikopter

På tisdagsmorgonen kraftsamlar nu räddningstjänsten sina styrkor för att släcka elden.

– Natten har varit lugn och vi har lyckats hålla bevakningszonerna. Vi hoppas nu få hjälp av helikoptrar att släcka ut branden. Vi vill sätta igång så fort som möjligt med det eftersom vinden ska öka i området vid lunchtid, säger Daniel Agerhult, inre befäl vid räddningstjänsten Östra Götaland, till SVT Öst.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbranden i Tjällmo

Mer i ämnet