Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kevin Orlandini övade nyligen skarpskjutning med stridsvagn, stridsfordon och pansarskott tillsammans med sina kollegor på Tofta skjutfält. I klippet syns bland annat bilder från övningen. Foto: SVT

Soldaten om fler övningar på Gotland: ”Personligen hade det varit riktigt kul”

Uppdaterad
Publicerad

När Sverige nu vill gå med i Nato satsas stort på förstärkningar till Försvarsmakten i hela landet då försvarsanslaget ska nå upp till två procent av BNP. På Gotland intensifieras arbetet med att få regementet att växa.

Samtidigt förväntar sig Gotlands regemente att man kommer att behöva stå som värd för fler internationella övningar i händelse av ett svenskt natomedlemskap.

– Det här är en fråga som förmodligen kommer att bli mer aktuell. Vi får ju bygga upp den förmågan parallellt med alla andra förmågor som vi behöver bygga, säger regementschefen Magnus Frykvall.

Gotland

Fler övningar är något som skyttesoldaten Kevin Orlandini ser fram emot.

– Mer övningar med andra nationer tycker jag personligen hade varit riktigt kul, säger han.

Se mer om detta i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet