Foto: Magnus Andersson/TT

Slutsålt inför toppmatch

Publicerad

För första gången under säsongen är det helt slutsålt på Östgötaporten när IFK Norrköping idag möter Hammarby.

– Det var väldigt mycket publik till första matchen, generellt är det ju så att Stockholmslagen och Malmö drar mest publik, säger en glad Anne – Lie Boman till Svt Nyheter Öst på söndagsförmiddagen.

15 000 biljetter sålda

Inför dagens match, som börjar 17.30 är det helt slutsålt, drygt 15 000 biljetter har sålts.

– Ja det är fantastisk, man skulle önska att det alltid är så. Det blir en härlig stämmning, säger Anne – Lie Boman, som är försäljning- och marknadschef vid IFK Norrköping.

Matchen bedöms som särskild händelse

Polisen har beslutat att matchen ska bedömas som en särskild händelse, vilket innebär att polisens arbete leds i en stab och att extrapersonal har kallats in för att tillställningen ska kunna genomföras utan allvarliga ordningsstörningar.

– Det känns tryggt och vi är vana vid sådana här evenemang, vi väntar oss en folkfest, säger Anne – Lie Boman.

I vissa delar av centrala Norrköping kommer polisen bland annat arbeta med en så kallad UAS, en obemannad flygfarkost med kamera. Då kan polisen få överblick över hur folkmassorna rör sig och kan vid behov identifiera personer som har begått brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.