Svenska mästaren Edvard Nord. Foto: Johan Dernelius. SVT.

SM-seger i grässlalom

Uppdaterad
Publicerad

Edvard Nord från Norrköpings SK blev idag svensk mästare i grässlalom. Tävlingarna genomfördes i Brösarp i Skåne.

Det var 62 stycken som hade tagit på sig skidutrustningen i sommarsolen när det inofficiella SM i grässlalom skulle avgöras. När kvalen och finalerna var färdiga så var det Edvard Nord som stod överst.

– Det var tufft men i finalen vann jag överlägset. Jag fick till ett riktigt bra åk, säger Edvard.

Mesta mästaren

Det här var bara det fjärde året som tvälingen genomfördes. Och segraren i alla fyra mästerskap har varit en och samma. Den nu 20-åriga Edvard Nord.

– Jag åker alpint också så jag har väl en väldigt bra grund ifrån det. Min tränare hörde av sig och tipsade om första tävlingen så våra familjer åkte dit också ställde vi upp, säger Edvard.

Specialskidor

För att kunna åka på gräset så använder de tävlande specialskidor. Skidan har ett larvband under sig och rullar ner för backen. Pjäxor och resterande utrustning är densamma som för snöåkning.

SM i Norrköping

Nästa år kommer Edvard att få tävla SM på hemmaplan. Grässkidåkning kommer nämligen få en plats i SM-veckan som genomförs i Norrköping nästa år.

– Jag satsar på seger nästa år med så jag ser till att hålla vinnarsviten vid liv, säger Edvard Nord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.