Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vi besökte Linda och Dennis Theux filmverkstad utanför Norrköping. Se mer i klippet. Foto: Carl Bruno Tersmeden / SVT

Småbarnsföräldrarna i Norrköping har 200 miljoner visningar: ”Förstår fortfarande inte den siffran”

Uppdaterad
Publicerad

De tyckte utbudet på YouTube för småbarn var för dåligt – och började göra egna filmer istället. Nu har deras filmer har fått miljoner visningar. SVT besökte deras filmverkstad i Åby där småbarnsföräldrarna skapar berättelser om Pukkins – den röda pandan som blivit en succé.

I en villa i Åby utanför Norrköping bor Linda och Dennis Theux. De startade för några år sedan ”Lek med oss”, en kanal på YouTube för små barn. Där lägger de varje vecka ut en ny film de har gjort.

Dennis berättar att de tidigt upptäckte att de behövde en huvudperson i filmerna. Vid ett besök på Kolmårdens djurpark upptäckte de att det finns ett djur som heter röd panda, det fick bli förebilden för deras maskot Pukkins.

Norrköping

Hemmet blev en filmverkstad

De försöker göra filmerna roliga och fyllda av färger. Deras egna barn har varit domare som fått bedöma vad som är bra och inte. Utöver filmer gör de nu också böcker med Pukkins och appar med spel. De jobbar sida vid sida i kontoret i villan och konstaterar att de periodvis knappt lämnar huset:

– Vi måste tvinga oss ut ibland, ta luncher med andra företagare så att vi får det där sociala.

I klippet ovan får vi se hur det går till när de gör sina filmer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet