Foto: SVT

Smitningsolycka i södra Östergötland – en man död

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern som var ute och motionerade blev påkörd av en bil på länsväg 134 i Ydre kommun på måndagskvällen. Mannen skadades så svårt att han avled. Bilisten smet från olycksplatsen, men har nu gripits.

Polisen larmades vid 21.30-tiden av en trafikant som sett spår som tydde på en trafikolycka. När räddningspersonalen kom framhittades en person med vad polisen i ett första skede beskrev som ”mycket allvarliga skador”.

Senare konstaterades dock att den drabbade, en man i 50-årsåldern, omkommit.

Ydre

– Vi har inlett en förundersökning om smitning från trafikolycka och grovt vållande till annans död, säger Joel Gerdin, vakthavande befäl vid polisen i region Öst.

Händelsen inträffade utanför Österbymo, i Ydre kommun i södra delarna av Östergötland. När polisen kom i kontakt med den misstänkte körde han i väg.

Gripandet kom efter att polisen förföljt hans bil i ungefär en mil. Bilen som mannen befann sig i har tagits i beslag för teknisk undersökning.

Mannen som greps är i 40-årsåldern och är misstänkt för grovt vållande till annans död och rattfylleri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ydre

Mer i ämnet