Sommarjobbare förbereder Finspång för O-ringen

Publicerad

I år hade totalt 1036 ungdomar sökt jobb hos kommunen och nära hälften – 509 ungdomar – fick arbete. Av dem jobbar 16 stycken med uppbyggandet inför O-ringen i Finspång.

Totalt arbetar 16 sommarjobbare, för kommunens räkning, med bygget av O-ringen i Finspång.

– De hjälper till med allt. De kör virke, bord, stolar och transporterar annat material. Allt hade tagit längre tid utan dem, säger Björn Axelsson, arenaansvarig i Finspång.

Sommarjobbarna arbetar fyra timmar om dagen under fyra veckors tid, ett upplägg som erbjuds av kommunen till gymnasieelever i årskurs ett och två.

Under måndagen går starten för Finspångsetappen på Arena Grosvad och då ska allt stå klart för de orienterare som ska tävla och den stora publik som väntas komma för att se på.

– Ja, allt går enligt planerna och vi har några dagar kvar så det är ganska lugnt. Det som tillkommer är allt smått och gått, säger Björn Axelsson.

Hör sommarjobbarna berätta om arbetet i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

O-Ringen 2019

Mer i ämnet