Foto: SVT

Sorg och förstämning i Berga efter det brutala mordet

Uppdaterad
Publicerad

Efter onsdagkvällens mord där en 20-årig man sköts till döds mitt i stadsdelen Berga i Linköping så är stämningen i området präglad av sorg på fredagsförmiddagen.

Platsen för mordet ligger, det brutala dådet till trots, i en vacker slänt i ett litet parkområde. Där finns inte längre några spår av brottet som begåtts. Den har smyckats med mängder av blommor, ljus och meddelanden till den döde.

När vi är där så kommer kompisar och familj för att sörja. Många fäller en tår.

Det är uppenbart att 20-åringen var välkänd och omtyckt av många i Berga.

”De borde ha poliser här hela tiden”

Men flera av de boende i Berga som vi möter vittnar också om en vardag i området präglad av kriminalitet.

– Man är van med att det händer saker hela tiden, från skadegörelse till misshandel. Polisen kommer alltid när det har hänt. De borde ha poliser här hela tiden, säger Arne Telleroth.

Ska fånga upp oron i stadsdelen

Kommunen har egen personal på plats och hjälp av Frivilliga Resursgruppen (FRG) för att fånga upp den oro som många av de boende i Berga känner efter mordet.

– Vi är ute och visar oss när det är sådana här händelser. Vi har lite förnödenheter med oss och finns till om folk vill komma och prata, säger Solveig Hällvall från FRG.

– Man är lite orolig, i synnerhet äldre personer vill ju prata med oss och uttrycka sin oro, säger Leif Tollén, ledare för FRG:s insats.

Vad säger folk som ni möter här?

– De uttrycker oro och ledsnad. En del en ilska över att det här finns i samhället, säger Leif Tollén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.