Foto: Google Maps/SVT

Spårbyten i Norrköping leder till trafikbekymmer

Uppdaterad
Publicerad

Spårvagnsspåren på Nygatan är medfarna och ska därför bytas ut under 2021. Arbetet kommer påverka trafiken kraftigt när gatan stängs av i omgångar.

Nygatan är ett av huvudstråken för kollektivtrafiken. Spårbytet ska ske mellan april och november i år. Ett kvarter i taget från Hörngatan upp till Ebersteinska gymnasiet kommer stängas av, skriver kommunen i ett pressmeddelande

– Det kommer att vara kämpigt under avstängningstiden men eftersom vi samordnar arbetet med projekt Sandtorp, Eon och Nodra så blir avstängningen effektiv och koncentrerad istället för att pågå under flera år, säger Gustav Flodén, enhetschef för spår på Norrköpings kommun, i pressmeddelandet.

De befintliga spåren ska grävas bort och de nya ska läggas i en betongkonstruktion. Dessutom kommer Nodra  passa på att byta VA-ledningar. Flodén beräknar att den nya typen av konstruktion kommer att hålla i 80 år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet