Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Spelbranschens framfart ser man i hela landet men speciellt i områden med regionala hubbar. Hör Johanna Nylander, analyschef på Dataspelsbranschen, berätta mer i videon. Foto: SVT och Dataspelsbranschen

Spelboomen i Sverige fortsätter: ”Svåra är att hitta rätt kompetens”

Publicerad

Den svenska spelutvecklarbranschen växer år efter år. Antalet bolag ökade med 70 procent och omsättningen fördubblades under perioden 2017 till 2021 och kanske är det så att branschen växer för snabbt.

– Det är en bransch som fortsätter att växa och vi ser goda möjligheter framåt. Det svåra är att hitta rätt kompetens, säger Johanna Nylander, analyschef på organisationen Dataspelsbranschen.

En tredjedel av bolagens anställda är i dag hitflyttade från utlandet och den sortens rekryteringar har hittills fyllt bolagens tomma stolar. Men det är en lösning som kan vara tidskrävande och krånglig. Framöver ser därför Johanna Nylander att fler satsningar görs på spelutvecklarutbildningar och att fler kvinnor hittar till branschen.

Hör henne berätta mer i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.