Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Pontus Stenberg

Sprängning vid restaurang i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig detonation inträffade vid en restaurang i Skäggetorp centrum i Linköping under natten till måndagen.

– Entrén till restaurangen är söndersprängd vilket har lett till att även taket har rasat in, säger Marcus Anefur, presstalesperson hos polisen.

Klockan 03.37 tidig måndag fick polisen larmet om explosionen. Det finns inga uppgifter om personskador.

Polisen har inlett en förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brand och explosiva varor.

Linköping

Påverkar lokaltrafiken och boende

En större del av området spärrades av för att säkra bevisning och skydda allmänheten ifall det skulle finnas fler farliga föremål på platsen. Polisen meddelade också att vissa som bor innanför avspärrningarna varken kunde lämna eller komma in i sina bostäder. 

Nationella bombskyddet kallades in för att säkra området.

– Nationella bombskyddet är på plats och deras arbete påverkar beslut om hur länge vi kommer ha kvar de stora avspärrningarna, säger polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

De undersökte bland annat en väska som fanns på platsen. Den visade sig senare vara tom, och därmed ofarlig.

Nationella bombskyddet är på plats i Skäggetorp. Foto: Pontus Stenberg

Stängt under dagen

Polisen berättar också att det var väldigt många i området som vaknade av smällen och ringde in larm. I nuläget vill polisen inte prata om det funnits någon hotbild mot den aktuella restaurangen. Om några vittnen kommit med intressanta uppgifter är enligt polisen för tidigt att säga.

Det finns i nuläget ingen misstänkt eller gripen.

Under måndagsförmiddagen meddelade man att Skäggetorps centrum kommer att vara stängt under dagen, efter beslut från ansvarigt bostadsbolag.

Strax innan klockan 14 hävdes avspärrningarna vid platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet