Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I september drabbades en fastighet i Ekholmen i Linköping av en sprängning. En person ska nu vara misstänkt. Foto: Tobias Wallin

Sprängningen i Ekholmen: Misstänkt person frihetsberövad

Uppdaterad
Publicerad

En person är misstänkt för sprängningen i Ekholmen i Linköping tidigare i höstas.

En person ska vara misstänkt för den fullbordade sprängningen i Ekholmen i Linköping den 26 september.

Personen är redan frihetsberövad för brott på annan plats i landet, vilket P4 Östergötland var först att rapportera om. Enligt uppgifter till P3 Krim sitter personen häktad för sprängningen och mordet på en 24-årig kvinna i Uppsala.

Personen misstänks för mordförsök, grov allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor – bekräftar Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

– Varför personen är misstänkt för brott kan jag inte gå in på med hänsyn till förundersökningssekretessen. Jag vill inte heller i nuläget kommentera något om vem han är eller var han hör hemma, annat än att säga att han inte är från Linköping, säger Helene Gestrin i pressmeddelandet.

En 27-årig man sitter sedan tidigare häktad misstänkt för att ha planerat en sprängning vid samma fastighet två dagar innan den fullbordade sprängningen ägde rum.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.