Foto: SVT

Stadsmissionen ökar sin aktivitet när andra stänger

Publicerad

När många verksamheter i samhället stänger eller drar ner på grund av coronapandemin så gäller det motsatta hos Stadsmissionen i Linköping.

– Fler och fler hamnar utanför. Det är svårt med informationen för informationsflödet är inte anpassat för de personer vi möter i våra verksamheter, säger Sanna Detlefsen, direktor på Stadsmissionen i Linköping.

Oron, som många av oss kanske känner, blir extra påfrestande för hemlösa och personer med drogberoende. Dessutom är det svårt för många av de som Stadsmissionen möter att följa de rekommendationer som meddelas. Den som inte har något hem har det betydligt svårare att följa alla de hygienrutiner som nu rekommenderas.

Samtidigt är dagens problem med smitta egentligen inget nytt för personal på Stadsmissionen.

– Många personer som kommer till oss är människor med otroligt låg grad av fysisk hälsa. Många av våra gäster och besökare, de lider redan av en massa allvarliga sjukdomar, säger Sanna Detlefsen.

Det gör att personalen är ganska van vid att hantera exempelvis smittspridning.

I Stadsmissionens Second hand-butik i Linköping har man märkt en minskad tillströmning av kunder. Den andra delen av verksamheten, att ta hand om utsatta människor, den ökar istället i spåren av coronakrisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.