Foto: Anders Wiklund/TT

Stal kassaskåp från restaurang – döms till skyddstillsyn

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern döms av Norrköpings tingsrätt för grov stöld och olovlig körning, grovt brott. Det var i slutet av augusti 2017 som mannen tillsammans med en annan man ska ha stulit ett kassaskåp från en restaurang i Norrköping.

Kassaskåpet ska enligt domen ha innehållit runt 339 000 kronor. De bägge männen som har lastat skåpet i en skåpbil påträffades av polis och greps i närheten.

Den dömde mannen har erkänt att han och den andre personen tagit skåpet från restaurangen på natten, men hävdar att det inte var planerat. Han menar också att de inte brutit sig in i restaurangen. Tingsrätten pekar mot att bräckjärn hittades på mannen vid gripandet.

Mannen, som är häktad i annat mål förekommer sedan tidigare under 17 avsnitt i belastningsregistret och är senast dömd för försök till stöld och ringa narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet