Stångåstadens vd Fredrik Törnqvist. Foto: SVT

Stångåstadens vd: ”En milstolpe för oss att vi fixat det här”

Uppdaterad
Publicerad

I oktober räknar Stångåstaden med återflytt för de boende i den hårdast explosionsdrabbade fastigheten vid Ådalagatan i Linköping. Då har det gått ett år och fyra månader sen explosionen.

– Det var ju en brottsplats ganska länge, så det dröjde ett antal månader innan vi kunde undersöka fastigheten, planera och sen dra igång. Det har varit ett omfattande arbete så under omständigheterna som rått har vi ändå haft ett bra tempo, säger Stångåstadens vd Fredrik Törnqvist.

Renoveringen har varit omfattande, bland annat har man bytt ut fönster, reparerat tak, balkonger, vatten och värmesystem.

– Det var ju en del spekulation om att huset skulle behöva rivas, men det har aldrig kommit från oss. Vår ambition har hela tiden varit att vi skulle laga och renovera huset.

I videoklippet ovan berättar Stångåstadens vd Fredrik Törnqvist bland annat om hur många av hyresgästerna som flyttar tillbaka – samt kostnaden för all renovering, som till stor del täcks av fastighetsförsäkringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.