Foto: SVT

Stark kritik mot sommaren på US

Uppdaterad
Publicerad

Den politiska oppositionen i Region Östergötland menar att den styrande majoriteten inte tagit ansvar. Majoriteten lovar dock bättring till nästa år. Regionen måste bli en attraktivare arbetsplats.

Personal söker sig till andra arbetsgivare. Vårdplatser har fått hållas stängda. Så har det sett ut på Universitetssjukhuset i Linköping denna sommar.

Den politiska oppositionen tycker att majoriteten inte tagit sitt ansvar.

– Allvaret ligger i att man har en medarbetarkader som är utarbetad efter en jobbig sommar, säger Marie Morell (M). Nu ska personalen gå in i en höst där man ska öka tempot, fortsätter hon.

Morell säger att en del patienter har fått stå på väntelista under sommaren och det är nu till hösten som de ska tas om hand.

Socialdemokraterna styr idag regionen tillsammans med Centern, Liberalerna och Miljöpartiet. Mats Johansson, (S), är ordförande i regionstyrelsen. Han erkänner att sommaren har varit problematisk och ger till och med löften om bättring inför sommaren nästa år.

– Det är nog fullständigt nödvändigt att vi har en annan sommar nästa år, säger han till SVT Nyheter Öst.

Bland annat säger han att Region Östergötland måste bli en attraktivare arbetsplats.

Se reportaget här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.