• Viktigt meddelande:

    Brand med kraftig rökutveckling i ställverk utanför Stockvik i Sundsvall. Alla som befinner sig i området uppmanas gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Stefen Löfven tar en närmare titt på en stridsvagn. Foto: Patrik Widegren/SVTVisa alla (6)
Visa alla (6)

Statsministern inspekterar Gotlands försvar

Statminister Stefan Löfven (S) befinner sig just nu på Gotland. Tillsammans med försvarsministern, Peter Hultqvist (S) kommer han under dagen att besöka de olika försvarsdelarna på ön.

Under början av veckan har det varit flera tunga besök på Gotland. Igår, tisdag var både Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist och den fyrstjärnige amerikanske generalen David G Perkins på ön. Idag är också statsministern på Gotland för ett försvarsinriktat besök.

Demonstration av JAS 39 Gripen

Klockan nio på förmiddagen landade Stefan Lövfén vid F17G, den militära delen av Visby flygplats. Där fick han tillsammans med försvarsministern träffa piloter och övrig personal och fick en förevisning av JAS 39 gripen.

Informeras om uppbyggnaden av nya garnisonen

Senare på förmiddagen besöktes marinens sjöbevakningscentral i Visby, innan det var dags för transport ut till Tofta skjutfält. Där träffar ministrarna soldater från livgardet och ges information om hur det går med uppbyggnaden av den nya garnisonen, som stridsgrupp Gotland ska använda sig av när den kommer på plats i sommar.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer