Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Titta huset är trasigt”, sa Stefanys äldsta barn efter att de hade hört den höga smällen. Foto: Martin Klevelid/SVT

Stefanys oro efter explosionen: ”Vi vill flytta”

Uppdaterad
Publicerad

Det har nu gått två dagar sedan explosionen i Ekholmen. Stefany Muller som bor nära trappuppgången som sprängdes vågar inte längre gå ut till parkeringen själv. Hon är rädd att det ska hända igen.

Förra året blev också hennes granne ihjälskjuten i samma område. Hon har bott hela sitt vuxna liv i Ekholmen. Men nu vill hon flytta.

– Vi vill ju flytta nu så klart. Det är jättetråkigt att Ekholmen som har varit ett lugnt område inte längre är det. Det är den här plötsliga händelsen som gör det otryggt. Att man tror att man är trygg men sedan så är man inte det, säger Stefany Muller.

Explosion i Ekholmen – Linköping

Efter explosionen i Ekholmen har det skett flera dödskjutningar i Stockholm och en explosion i Uppsala. Att våldsvågen fortsätter är inget som förvånar Stefany Muller.

– Man hör om det varje dag. Det är hemskt att vi i Sverige ska behöva gå runt och vara rädda nu när civila också drabbas, säger hon.

Hör Stefany berätta mer om hur explosionen har påverkat henne i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosion i Ekholmen – Linköping

Mer i ämnet