Foto: Norrköpings kommun

Stjernkvist: ”Tråkigt för alla musikälskare”

Uppdaterad
Publicerad

Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande i Norrköping, blev inte helt överraskad av FKP Scorpios beslut att lägga ner Bråvalla festival.

– Nej, det blev jag inte. Men det är tråkigt för alla musikälskare. Jag har själv varit där och njutit av en massa bra musik. Men en tröst är att vi fortsätter samarbetet med FKP Scorpio kring festivalen Where's the Music? som är väldigt viktig för det lokala musiklivet, säger Lars Stjernkvist.

I dag är han nöjd med att kommunen inte gick in som affärspartner i festivalen.

– Därför drabbas inte kommunens ekonomi direkt av detta. Men det blir ju en förlust i och med att evenemanget och alla besökare inte kommer till stan.

2015 skrev FKP Scorpio på ett kontrakt där kommunen gav dem rätt till att ordna festival på platsen tio år framåt. Nu är det kontraktet brutet.

Vad kommer hända med Bråvallaområdet nu?

– Vi har i dag brist på mark i kommunen. Många företag vill växa och bygget av Ostlänken kräver sitt. Det är inga problem med att marken kommer att få användning, säger Lars Stjernkvist.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.