Foto: SVT

Kriminalitet och oro stoppar musikprojekt

Uppdaterad
Publicerad

Under månaderna som projektet med en musikstudio för ungdomar har pågått har en grupp individer med kopplingar till kriminell verksamhet rört sig runt verksamhetens lokaler och skapat oro och konflikter

Norrköpings kommuns bidrag till det föreningsdrivna projektet Musikverksamhet för barn och unga i Klockaretorpet kommer att upphöra vid årsskiftet. Det meddelade kommunen på torsdagen.

Det var i juli i år som pilotprojektet Musikstudio Klockaretorpet kom till för att erbjuda barn och unga alternativa kultur- och fritidsaktiviteter i Klockaretorpet. Men på grund av oroligheter runt lokalen väljer nu kommunen att inte förlänga avtalet.

– Vi har ett ansvar som kommun att erbjuda barnen och ungdomarna som befinner sig där trygghet och säkerhet. Det går inte under förhållandena som råder där, säger Elsmari Julin, kultur- och fritidschef på Norrköpings kommun.

Under månaderna som projektet pågått har en grupp individer med kopplingar till kriminell verksamhet rört sig runt verksamhetens lokaler och skapat oro och konflikter.

– Vi har en särskild uppgift, att bidra till barn och ungas kultur- och fritidsaktiviteter och när vi märker att det inte blir något positivt så kan vi inte bidra längre, säger Elsmari Julin.

– Det går inte på den här platsen just nu.

Delar av överenskommelsen mellan kommunen och föreningen ska inte heller ha uppfyllts, tillexempel uppföljning och redovisning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.