Norrköpings centralstation. Foto: Ludvig Svensson/SVT

Störningar i tågtrafiken efter elfel mellan Linköping och Norrköping

Publicerad

Ett elfel mellan Linköping och Norrköping gör att det är förseningar i tågtrafiken Stockholm – Malmö. Fjärrtrafiken på södra stambanan påverkas. Även Östgötapendeln påverkas av felet.

Tidigare var det totalstopp i trafiken. Platsen för elfelet ligger mellan Kimstad och Fiskeby och prognosen är att det ska vara åtgärdat till klockan 24.

– Vi har avsynat platsen och det var ingen skada på kontaktledningen. Nu rullar trafiken på ett av två spår och vi räknar med cirka 15 minuters förseningar på avgångarna, säger Sofia Lindahl, informatör på Trafikverket.

Östgötapendelns tåg ersätts av bussar.

Signalfel mellan Norrköping och Katrineholm

Klockan 16.10 meddelade Trafikverket att det också är signalfel mellan Norrköping och Katrineholm, närmare bestämt mellan Strångsjö och Simonstorp. Vissa tåg går därför annan väg. Prognosen för när felet kan vara lagat är även här vid midnatt.

– Vi kan använda ena spåret, men som tur är går det också att köra tågen via Nyköping. Några leds om där, medan andra körs den vanliga vägen, säger Dan Olofsson vid SJ:s presstjänst till TT.

Texten uppdateras

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer