Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Östgötapendeln beräknas gå som vanligt igen imorgon eftermiddag, berättar Jimmy Johansson, trafikchef på Östgötatrafiken. Foto: Martin Klevelid/SVT

Fortsatta störningar i tågtrafiken mellan Linköping och Mjölby

Uppdaterad
Publicerad

Det är fortfarande störningar i tågtrafiken mellan Linköping och Mjölby. Störningarna orsakades av en olycka som inträffade under söndagen och enligt Trafikverket beräknas problemen kvarstå under tisdagen.

Under söndagsmorgonen spårade ett arbetståg ur cirka 100 meter från perrongen i Linköping.

– Spåret är helt söndertrasat, säger Henry Peltonen, trafikledare och trafikinformatör på Östgötatrafiken.

Tåg leds om och buss ersätter

På måndagsmorgonen kunde ett spår öppnas men det är fortsatta störningar och problemet beräknas vara avhjälpt 16.00 under tisdagen.

På Östgötatrafiken har det varit intensiva dygn för att få till en fungerande ersättningstrafik.

– Det har varit en utmaning att få ut information och att få fram ersättningsbussar men vi har en fungerande organisation för det här, säger Jimmy Johansson, trafikchef på Östgötatrafiken.

Stationer som kan påverkas av stoppet är:

Linköping C, Malmö C, Lund C, Eslöv, Hässleholm, Alvesta, Nässjö C, Aneby, Tranås, Boxholm, Mjölby, Mantorp, Vikingstad, Linghem, Kimstad, Norrköping C, Katrineholm C, Södertälje Syd, Stockholm C.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.