Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Torsdag kväll började det brinna i Alléskolan i Åtvidaberg Foto: Per Svensson Borrud

Stor brand i Alléskolan i Åtvidaberg – misstänkt mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagskvällen började det brinna kraftigt i Alléskolan i Åtvidaberg. Räddningstjänst var på plats med ett 30-tal brandmän och 10 räddningsfordon.

Under natten mot fredag kom branden under kontroll. Polisen utreder nu händelsen som misstänkt mordbrand.

Vid 19.15 på torsdagen kom larmet om en brand i Alléskolan – Åtvidabergs största kommunala skola. Skolan består av fyra byggnader och det brann i taket på den äldsta, södra delen.

Ett 30-tal brandmän och 10 räddningsfordon deltog i släckningsarbetet.

– Takbränder är komplicerat och det går åt mycket folk. På vissa ställen kan vi inte gå in för att det är risk för ras, säger Mikael Kalered, vakthavande befäl för räddningstjänsten Östra Götaland.

Vid 22.30-tiden pågick fortfarande släckningsarbetet, men räddningstjänsten fick kontroll på eldsvådan under natten.

Polisen misstänker brott

Polis, ambulans samt personal från kommunen fanns också på plats. Inga personer ska ha kommit till skada.

– Vi kommer avveckla antalet personer under natten men vara kvar för eftersläckningsarbete under fredagen, säger Mikael Kalered på kvällen.

Det är okänt hur branden startade, men en förundersökning om misstänkt mordbrand är inledd.

– Man bedömer just nu att det inte finns några naturliga orsaker, sedan kan det visa sig att det gör det. Vi bedömer det som en brottsplats och kommer ha bevakning tills vi gjort våra undersökningsåtgärder, säger Johnny Gustafsson, presstalesperson vid polisen, strax innan klockan 22 torsdag.

En del elever får ledigt

Alléskolan har elever i alla ålderskategorier från förskoleklass till niondeklassare. Under fredagen kommer undervisningen för grundsärskolan, årskurs 4 och årskurs 5 ställas in, skriver Åtvidabergs kommun på sin hemsida. Övriga elever bedöms i nuläget inte påverkas av branden, men uppmanas att gå in genom huvudentrén.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Åtvidaberg

Mer i ämnet