Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisens presstalesperson Marcus Anefur berättar om den omfattande polisinsatsen på Östermalmsgatan i Motala. Foto: Jeppe Gustafsson / Mimmi Moberg/SVT

Tre anhållna för grovt narkotikabrott efter polisinsats i Motala

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer är anhållna misstänkta för grovt narkotikabrott, efter tisdagseftermiddagens stora polisinsats på Östermalmsgatan i Motala.

Polisen var först mycket förtegen och det var inledningsvis oklart vad insatsen berodde på under tisdagen.

På onsdagen meddelar polisen till SVT Nyheter Öst att tre personer, hemmahörande i Västra Götaland, gripits och anhållits misstänkta för grovt narkotikabrott.

– Det var en planerad insats, men av olika anledningar var vi tvungna att agera snabbt och insatsen blev dramatisk, säger Marcus Anefur, presstalesperson vid polisen.

Privatperson hamnade mitt i

Enligt uppgifter till SVT Nyheter spärrades delar av gatan av och det var många poliser på platsen. SVT Nyheter Öst har också varit i kontakt med en person som hamnade mitt i polisinsatsen.

– Jag och min dotter åkte förbi i vår bil och såg då att polisen stoppat en skåpbil. Polisen riktade vapen mot föraren av bilen, då fick vi panik, berättar vittnet och fortsätter:

– Sedan kommer det bilar som kör huller om buller och det är polisens insatsstyrka som försöker få stopp på ytterligare en bil. Vi hamnar mitt i det där och blir påkörda både framifrån och bakifrån. Men sedan kommer en polis fram till oss och säger att de fått stopp på bilen de ville ha tag i, säger hon.

På tisdagskvällen meddelade polisen att det i samband med ”utredningsarbetet” inträffade en trafikolycka. Ingen person kom till skada.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En av polisens insatsstyrkor var på plats i Motala under tisdagen. De var tungt beväpnade. Foto: Jeppe Gustafsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.