Polis arbetar på platsen där två personer misstänks ha mördats. De första patrullerna anlände till platsen strax innan 18.30 på måndagskvällen. Foto: Niklas Luuks

Uppgifter: Misstänkta dubbelmordet kan vara rånmord

Uppdaterad
Publicerad

En man och en kvinna hittades på måndagskvällen döda på en gård i Mjölby. Polisen misstänker att de har mördats.

Strax efter klockan 18 på måndagen larmades flera polispatruller till en fastighet utanför Mantorp i Mjölby. Polisen bekräftar att två personer, en man och en kvinna, hittats döda i huset.

– Det var anhöriga som larmade SOS. Det är många poliser som jobbar med att ta reda på vad som hänt, och vi är sparsamma med information under tiden vi pratar med folk och hör vittnen, säger Björn Öberg på Polisen i Östergörtland.

Dubbelmordet i Mantorp

Det går inte att utesluta att personerna utsatts för våld, uppger polisen som i övrigt är förtegen om händelsen. Man vill i nuläget inte lämna några detaljer om personernas identitet.

Misstänker dubbelmord

Polisen har inlett en förundersökning om mord i två fall. Ingen har gripits misstänkt för brottet. Sent under natten till tisdagen tog polisen en bil i beslag. Vakthavande befäl säger till SVT Nyheter att man ännu inte vet ifall bilen kan kopplas till eventuella gärningsmän eller ej.

Enligt uppgifter till Aftonbladet finns tecken som tyder på att det är ett rånmord. Tidningen skriver att värdeföremål ska saknas på platsen och att ”särskilda omständigheter kring kropparna” ska peka mot det, enligt polisens teorier.

Ett stort område runt gården har spärrats av för att inte förstöra eventuella spår samtidigt som kriminaltekniker och hundpatruller arbetar på platsen.

De första poliserna anlände till gården klockan 18.28 efter att anhöriga till de avlidna larmade SOS.

Klockan 18.08 larmades polisen till gården i Mantorp. Foto: SVT

Polisen vill ha in tips

Polisen är intresserad av att komma i kontakt med personer som sett andra personer eller fordon i närheten av området de senaste dagarna. Information kan lämnas till polisens telefonnummer 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Mantorp

Mer i ämnet