Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande i Norrköping. Foto: Norrköpings kommun

Stora besparingar i Norrköpings kommun – inget område kommer undan

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen skattehöjning i Norrköping för nästa år, istället hoppas den styrande majoriteten på utökade statsbidrag. Det är en stram budget som presenterades i dag där samtliga kommunala nämnder påverkas.

– Det som är grundskälet är att antalet äldre och antalet ungdomar ökar kraftigt samtidigt och så mattas konjunkturen av, säger kommunalrådet Lars Stjernkvist (S)

Alla nämnder berörs av en mycket stramare ekonomi i de styrandes budget för 2020 i Norrköping.

– På tekniska sidan kommer det att märkas väldigt tydligt. Vi skjuter på ett antal väldigt stora investeringar. Vi hade tänkt dra en ny spårvagnslinje, en så kallad Ljuralänk, men de här sakerna får vi skjuta på, och även skolan kommer att få vända på varenda krona. Om det inte kommer ökade statsbidrag så står vi inför stora besvärligheter de närmaste åren, säger kommunalrådet Lars Stjernkvist (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.