Strängnäs – Landerholm avgår som politiker

Uppdaterad
Publicerad

Moderaten Ann Landerholm meddelar i ett pressmeddelande att hon inte tänker ställa upp som oppositionsråd i nästa val. Pressen har varit för stor.

Efter förslaget till skollokalutredningen i november blev Ann Landerholm (m) anklagad för att ha favoriserat privata skolor och ansågs styra utredningen för hårt.

– Jag har varit utsatt för hård mediagranskning och en konstant press. Misstänkliggörandet av min heder, min person, mina avsikter och nu senast folkpartiet och centerns misstroendeförklaring och avhopp från allianssamarbetet har varit mycket påfrestande för mig och min familj, skriver Ann Landerholm (m) i ett pressmeddelandet.

Hon säger också att hon inte längre känner att hon har stöd från sitt parti, och kan därför inte leda det politiska arbetet på ett bra sätt fram till valen 2010.

Landerholm kommer att fullfölja mandatperioden i kommunfullmäktige, men med en lägre intensitet och på en lägre nivå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.