Olyckan skedde på Stenkumlavägen i Visby. Foto: SVT och Polisen

Dog efter att ha ramlat från studentflak

Uppdaterad
Publicerad

En ung man omkom efter att ha ramlat av ett studentflak i Visby under fredagskvällen.

Olyckan skedde i en rondell på Stenkumlavägen/Södervägen i Visby klockan 23.15.

– Studenten har troligtvis ramlat av flaket och blivit överkörd av samma ekipage, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid Polisen i region Stockholm till SVT Nyheter.

Studenten fördes till sjukhus och avled senare under kvällen av sina skador. Ingen är misstänkt för något brott.

– Men vi kommer att utreda vad som hänt. Vi har tagit traktorn och släpet i beslag. Som det verkar nu så är det en olyckshändelse, säger Fredrik Andersson.

På flaket fanns andra studenter som blev vittne till händelsen.

– De är chockade naturligtvis. Vi har samlat upp dem på en uppsamlingsplats och vi samverkar med räddningstjänst och kommunen, säger Fredrik Andersson.

Under natten har kommunens krisgrupp öppnat Röda korsets lokaler och delar av studentens klass har varit där under natten.

–Många studenter har varit där och krisstödet kommer att fortsätta under lördagen, säger Mats Östman, polisens stationsbefäl i Visby.

Om farliga olyckor på studentflak

Flera polisdistrikt har skärpt sina kontroller av flaken, då det under år 2014 inträffade flera allvarliga olyckor på studentflak runt om i landet.

En student i Trollhättan slog huvudet i en bro, som lastbilen körde under, och föll sedan av flaket. Han fördes till sjukhus med allvarliga skador. I Göteborg fördes en student till sjukhus sedan hon klämts mellan två lastbilar i samband med ett studentfirande. I Kungsbacka skadades en annan student svårt när han föll av ett flak och slog huvudet i gatan. En student i Borlänge ramlade av ett flak, slog i huvudet och sedan körde lastbilen över hans ben.

Källa: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.