Suad Ali vid presentationen av årets sommarvärdar under en pressträff i Berwaldhallen i Stockholm. Foto: Henrik Montgomery/TT

Suad Ali från Åtvidaberg en av årets sommarpratare

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen avslöjades vilka som blir årets sommarvärdar i P1.

En av de som presenterades var 27-åriga statsvetaren och föreläsaren Suad Ali, född i Somalia, uppvuxen i Åtvidaberg och Linköping som idag jobbar med migrationsfrågor på Migrationsverket. Hon kommer att prata onsdagen den 15 augusti.

Till Sveriges Radio säger hon:

Åtvidaberg

– Mitt sommarprat kommer handla om drömmar och hur jag alltid sätter upp en bild på FN-skrapan för att påminna mig själv om vart jag vill. Men även om det som i stunder tvingat mig att ta ner bilden och hur skrivandet hittills räddat mig.

Känt sedan tidigare är att Linköpingsbon Jonas Waltelius blev lyssnarnas val av sommarpratare i år.

Sommar i P1 har premiär på midsommardagen, lördag 23 juni kl. 13.00, och sänds dagligen hela sommaren till och med söndag 19 augusti.

Suad Ali

Har arbetat med migrationsfrågor de senaste sex åren. Började sin bana i den ideella sektorn och tog sedan steget över till myndighetsarbete och jobbar idag som expert på Migrationsverket. Föreläser om ungt ledarskap och är krönikör i tidningen Chef.

Fick under studierna i statsvetenskap ensam representera Sverige på världens största forum för unga ledare; One Young World.

Med på affärstidningen Forbes lista ”30 under 30” för unga talanger i Europa. Vinnare i kategorin Årets opinionsbildare när Veckans Affärer utsåg Sveriges Unga Supertalanger 2016.

Har siktet inställt på FN:s högkvarter.

Källa: Sveriges Radio

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Åtvidaberg

Mer i ämnet