Fransk kundservicejätte etablerar sig i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Det franskägda kundserviceföretaget Webhelp Nordic etablerar sig i Norrköping. En satsning som kan innebära 300 nya jobb till kommunen.

– Det är ett företag som utvecklas i raketfart. De satsar på att växa, säger Sofia Svensk, näringsutvecklare hos Norrköpings kommun.

60 jobb i år

Företaget kommer att ha sin verksamhet i Pronova. Initialt handlar det om 60 nya jobb redan i år.

Har kommunen fått några garantier för att det kan bli så mycket som 300 jobb?

– Nej, så fungerar det inte. Men lokalerna de tar plats i är gjorda för att växa i och det handlar definitivt om ett stort antal tjänster, säger Sofia Svensk.

På fredagsförmiddagen så kommer Norrköpings kommun, Webhelp Nordic och fastighetsbolaget Klövern hålla en pressträff där man kommer släppa mer information kring etableringen.

Lägger ner i Piteå

Så sent som i slutet av mars meddelade Webhelp Nordic att man lägger ner sin verksamhet i Piteå och flyttar 90 jobb till Stockholm.

– Eftersom våra uppdragsgivare kunder har blivit så digitala och har mindre direktkontakt, så blir kundservice den enda möjligheten att ha den nära dialogen. Vi utnjyttar ju Skype och videokonferens men att sitta ner vid ett bord och till exempel ha workhshops, det är det viktigaste för att få ett bra utfall, sade vd:n Terje Andreassen då till SVT Nyheter Norrbotten.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.