Foto: TT/SVT

Svår vattensituation på Gotland – kritiskt på vissa platser

Uppdaterad
Publicerad

Region Gotland gick under torsdagen ut med att det just nu är en svår vattensituation på Gotland. På vissa platser beskrivs läget som kritiskt och regionen vädjar nu till alla på ön att spara på vattnet.

Vattensituationen är särskild ansträngd på platser som Ljugarn, Slite och på Östergarnslandet. Teknikförvaltningen på Gotland beskriver läget som mer än ansträngt vid Sudersand på Fårö – där har man tvingats köra ut extra vatten med tankbilar.

– Trots att vi har byggt ett bräckvattenverk på södra Gotland så är vattensituationen väldigt ansträngd just nu. Vi vet att det inte beror på läckor, de som uppstår får vi snabbt kontroll på, utan det är den stora  karmängden människor som just nu använder väldigt mycket vatten, säger  Patrik Johansson, chef för dricksvattenenheten/VA-avdelningen i Region Gotland i ett pressmeddelande.

Regionen uppmanar nu alla som befinner sig på Gotland att spara på vattnet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet