Foto: TT

Svenska spel gläds åt lägre resultat

Uppdaterad
Publicerad

Svenska spel tjänade mindre pengar under 2014. Det är resultatet av att företaget tar ett större ansvar, säger VD Lennart Käll.

Efter finansiella poster och skatt var Svenska spels resultat för 2014 9,6 procent lägre än 2013. Det är en minskning med 505 miljoner ner till 4.763 miljoner kronor.

Orsaken är, enligt företaget med huvudkontor i Visby, ett resultat av att Svenska spels arbete mot spelberoende.

– Jag är stolt över att vi under 2014 lagt grunden för ett ökat spelansvar. Vårt nya spelansvarsprogram innebär framförallt obligatorisk registrering och slopandet av bonus och rabatter, säger Lennart Käll, VD.

Svenska spel har den delikata uppgiften att tillhandahålla spel samtidigt som företaget ska se till att människor inte hamnar i spelberoende.

En av de viktigare händelserna under 2014 var införandet av ett nytt spelansvarsprogram. Samtidigt har företaget lämnat en ansökan till regeringen om att få öppna nätkasino.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer