Hör skådespelarna Inez Dahl Torhaug och Jesper Barkselius berätta om filmen UFO Sweden som de medverkar i. Foto: Daniel Díaz/SVT

Svenska UFO:n filmas i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

En sci-fi film håller på att spelas in i Norrköping. I produktionsbolaget Crazy Pictures andra långfilm följer vi tonårsrebellen Denise som misstänker att hennes pappa inte alls är död utan har istället blivit kidnappad av UFO:n.

– Vi kan inte vara de enda här, säger en av huvudrollerna Inez Dahl Torhaug som spelar Denise.

I ett skrotlandskap spelar man in en scen där medlemmarna ur UFO-föreningen beger sig ut på fältexpedition i en himmelsblå minibuss. Produktionsbolaget Crazy Pictures gör nu sin andra långfilm; en sci-fi film som utspelar sig i Norrköping under 1996 där en ung tonårstjej oförklarligt mist sin pappa men en kväll så förändras allt...

Olle Thollén är med i filmkollektivet Crazy Pictures som blev rikskända med sina Youtube-filmer. När de gjorde långfilmsdebut 2018 så var det efter en rekordinsamling på Kickstarter och nu är de igång med sin andra långfilm. Han tycker att inspelningen är ”skitkul” men var till en början orolig i och med pandemin.

– Det var ganska risky ändå och lite otäckt, berättar han.

Varje inspelningsvecka måste filmteamet ta ett snabbtest mot covid-19 för att inte riskera produktionen, nämner Olle Thollén.

En av inspelningsplatserna i Norrköping där UFO-föreningen håller till. Foto: Daniel Díaz/SVT

”Alla tror på UFO:n”

Skådespelarna Inez Dahl Torhaug och Norrköpingsbon Jesper Barkselius spelar huvudrollerna Denise och Lennart. Denise misstänker att hennes pappa inte alls är död men att han blivit kidnappad av UFO:n. Lennart är ordförande i den lokala UFO-föreningen i Norrköping som Denise tar hjälp av för att ta reda på sanningen.

Tror ni på UFO:n?

– Ja, det är klart! Vi kan inte vara de enda här, säger Inez Dahl Torhaug.

– Man kan inte, inte tro på dem. Alla tror på UFO:n, konstaterar Jesper Barkselius.

Hör skådespelarna berätta mer om sina roller i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.