Anders Jonsson, vd Tekniska Verken i Linköping är ytterst tveksam till att verksamheten på något sätt snedvridit konkurrensen. Foto: SVT

Tekniska Verken anmäls till Konkurrensverket

Uppdaterad
Publicerad

En firma i Falun anmäler det kommunala bolaget till Konkurrensverket då de anser att bolaget dumpar priserna på geotekniska undersökningar.

I anmälan skriver företaget att Tekniska Verken har en egen borrbandvagn som används till att utföra geotekniska och marktekniska undersökningar.

När deras maskin används till den privata marknaden, ligger priset några tusen lägre än de privata utförarna på marknaden, hävdar firman i Falun.

Enligt firman är 90 procent av det kommunala bolagets uppdrag just kommunala, trots detta menar anmälaren att bolaget tydligt vänder sig till privata marknaden via sin hemsida.

”Avdelningen består av tre personer”

Anders Jonsson, vd på Tekniska Verken berättar att bolaget har en geoteknisk avdelning som arv sen Stadspartner ingick i verksamheten.

– De jobb vi gör är till största del i egen regi och det är i extremt liten omfattning vi jobbar på den privata marknaden, säger Anders Jonsson.

Vidare säger vd:n att han vill minnas att Konkurrensverket sen bara ett par år tillbaks haft en tillsyn på avdelningen och verksamheten som bedrivs.

– Min minnesbild är att man inte hade några anmärkningar på avdelningen och verksamheten när de var föremål för granskning, säger han.

Anders Jonsson är tveksam till att verksamheten på något sett snedvrider konkurrensen.

”Jag är ytterst tveksam”

– Jag är högst tveksam till att så är fallet, men jag har inga synpunkter på anmälan så får vi se om Konkurrensverket återigen vill göra en tillsyn och då är de välkomna, säger Anders Jonsson vd Tekniska Verken. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.