Foto: SVT

Tillslag mot grov organiserad brottslighet – sju anhållna

Uppdaterad
Publicerad

Polisen tillsammans med åklagarmyndigheten och ekobrottsmyndigheten slog till mot flera adresser i Norrköping tidigare idag. Sju personer greps och anhölls senare under den planerade insatsen.

Flera andra personer har också tagits in för förhör, skriver åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.  

– Vi har hämtat in ett flertal personer som vi är intresserade av i det här ärendet så det rör sig om en planerad insats som helt och hållet är baserad på vår förundersökning, säger Jan Hofvenstam, sektionschef vid polisens sektion för aktionsgruppsverksamhet. 

De anhållna är både män och kvinnor i åldrarna 20 – 50 år.  

– Tillslaget har än så länge gått enligt plan. Nästa steg blir att förhöra de misstänkta som är anhållna. Dessutom ska vi analysera det material som beslagtagits vid dagens husrannsakningar, säger Jan Hofvenstam.

– Vilken typ av brottslighet det rör sig om går vi inte ut med eftersom insatsen fortfarande pågår, säger Tommy Thorngren, pressansvarig hos Polisen region öst.

– Vad jag kan berättade är dock att det inte rör sig om något terrorhot eller pågående rån. Vi kan inte utesluta att det blir fler gripande under kvällen.

Mer information i ärendet utlovas senare i veckan av åklagarmyndigheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.