Tjejvärlden – den bästa av världar?

Publicerad

Tänk om tjejvärden är den bästa av världar. Ja, det är en fråga som Ung Scen Öst och Potatopotato nu försöker reda ut i föreställningen ”Vi är nära”.

För ungefär sju veckor sedan började skådespelarna Jenny Möller Jensen och Ellen Norlund öva på föreställningen ”Vi är nära”. Den handlar om två tjejer som låser in sig i ett badrum och funderar på om det är smartare att hjälpa varandra, lyssna och vara nära än att tävla och konkurrera.

Möta barnen

– På ett sätt sörjer jag lite att vi ska ha premiär, för det är så himla härligt att repa med de här tankarna. Men det kommer att bli fantastiskt att få umgås med alla barn som kommer att komma hit. Det är en väldigt härlig känsla varje gång vi får spela för barn. Så det ser jag väldigt mycket fram emot, säger Jenny Möller Jensen.

Teatern är ett samarbete mellan Ung Scen Öst och flera andra teatrar. Under våren kommer de att visa upp föreställningen i Norrköping och Linköping.

Kvinnligt och manligt

Det var regissören Freja Hallberg som började fundera på hur vi värderar det som anses vara kvinnligt och manligt. Hon frågade sig om inte tjejvärlden faktiskt är den bästa av världar.

– Jag började fundera över att man pratar om kvinnofällor när man jobbar deltid istället för heltid. Men det kanske är smartare att jobba deltid? Då kanske man har prioriterat sina relationer mer än pengar, säger Freja Hallberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer