Tonåring misstänkt för mordförsök i Ryd släppt på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

Den unga man som greps misstänkt för mordförsök efter skottlossningen i Ryd i början på veckan har släppts, något som Corren var först med att rapportera om. Enligt kammaråklagare Maria Håkansdotter har misstankarna mot den unga mannen försvagats.

– Det underlag jag fått ger inte skäl nog att häkta mannen och därför ska han heller inte längre vara anhållen, säger Maria Håkansdotter till SVT Nyheter Öst.

Tonåringen är dock fortfarande misstänkt.

Skjutvapenvåldet i Linköping

– Han är inte helt avskriven från utredningen, men det finns inte längre någon frihetsberövad i ärendet, säger Maria Håkansdotter.

Det var i måndagskväll som polisen larmades till Ryd i Linköping efter skottlossning, men ingen skadad person hittades. Enligt Maria Håkansdotter fortsätter man utreda händelsen som misstänkt mordförsök och tre personer ska ha varit måltavlor. De är nu målsägande i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutvapenvåldet i Linköping

Mer i ämnet