• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Tony Olsson kan få straff tidsbestämt

Uppdaterad
Publicerad

Polismördaren Tony Byström, tidigare Tony Olsson, kan få sitt straff tidsbegränsat. Han har kallats till förhandling i Örebro tingsrätt i augusti, skriver expressen.se. Han dömdes till livstids fängelse i juni 2000 efter de så kallade Malexandermorden 1999 då två poliser sköts ihjäl.

Det är tredje gången under de 15 åren i fängelse som Tony Byström ansökt om att få straffet tidsbegränsat. I de båda tidigare fallen avslog tingsrätten hans begäran. Rättsmedicinalverket gjorde i april ett utlåtande om att han borde få friare permissioner, baserat på att han genomgått en attityd- och beteendeförändring i positiv riktning. Verket ansåg dock att det fanns en osäkerhet på grund av hans ”höga grad av planering, manipulativa förmåga och exceptionella hänsynslöshet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.