Foto: SVT

Tränaren för Linköping innebandys herrlag slutar

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Harnesk slutar med omedelbar verkan som chefstränare för Linköpings herrlag i superligan i innebandy, skriver klubben på sin hemsida.

– Naturligtvis hade jag helst velat fortsätta arbetet då jag anser att det finns fantastiska människor i laget och föreningen. Samtidigt känner jag att vi hamnat i en ohållbar situation då vi inte har en samsyn i arbetet, säger Harnesk i en kommentar på hemsidan

”Gemensamt beslut”

Efter gemensamt beslut har Harnesk och Linköpings innebandy enats om att gå skilda vägar, skriver klubben på sin hemsida.

– Andreas är en ytterst kompetent tränare som har kommit in i föreningen på ett bra sätt där han utvecklat lag och individ på ett positivt sätt. Dessvärre har vi inte fått ut det vi vill av samarbetet och vi har inte utökat kapaciteten i den utsträckning vi önskat, säger klubbens team manager Johan Fredriksson i en kommentar på webbsidan,

Andreas Harnesk som kom från damernas guldlag Iksu kommer ersättas av före detta huvudtränaren Johan Astbrant som agerat matchcoach.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.