Foto: Niklas Luks

Tre anhållna misstänkta för mordet i Boxholm

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer sitter nu anhållna misstänkta för mordet på en 44-årig man i Boxholm.

En kvinna och en man i 50-årsåldern greps i lägenheten på Dalgårdsgatan där den döde mannen påträffades tidigt på lördagsmorgonen. En tredje person, en man i 20-årsåldern, har också anhållits.

Och de starkaste misstankarna riktas nu mot 21-åringen som är på ”sannolika skäl” misstänkt för mord, den högre misstankegraden. De båda andra anhållna är ”skäligen” misstänkta för mordet, den lägre misstankegraden.

Det var skadorna på 44-åringens kropp som gjorde att polisen redna från början misstänkte mord. Idag är alla tre misstänkta anhållna på sannolika skäl eller skäligen misstänkta för mord.

Igår uppgav polisen att man inte hade funnit något mordvapen, men idag vill man inte kommentera den frågan det överhuvudtaget. Man är också förtegen om vilket motiv mördaren eller mördarna ska haft.

Även på söndagen fortsatte polisen att knacka dörr i lägenhetshusen runt mordplatsen.

En eventuell häktniningsframställan beräknas komma först på måndagen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.