Flera olyckor på kort tid på E4 i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till flera olyckor på E4 i höjd med Norrköping under söndagen. Polisen manar till försiktighet på grund av ”mycket halt väglag”.

– Det är helt galet, säger Monica Bergström, presstalesperson på Polisen i Östergötland.

På kort tid inträffade flera olyckor i Östergötlands län under söndagseftermiddagen, Det rör sig om mestadels om singelolyckor som, enligt polisen, sannolikt orsakats av det svåra väglaget.

– Det är extremt halt. Jag har pratat med poliser som är på olycksplatserna och de säger att det är glashalt. Det gäller att anpassa hastighet och hålla avståndet, säger Monica Bergström.

Flera av olyckorna inträffade på E4 i höjd med Norrköping vilket påverkade framkomligheten förbi olycksplatserna.

– Just nu har vi fem stycken olyckor på E4 Östergötland. Fyra av dem är i Norrköpings kommun och en i Linköpings kommun. Dessutom en olycka på E22 i höjd med Söderköping, sa Monica Bergström vid 15.30-tiden.

Begränsad framkomlighet på E4

Vid 13.30-tiden kolliderade flera bilar på Norsholmsbron på E4 mellan Herrbeta och Norsholm i norrgående riktning. Inga personer ska ha skadats där, enligt inringare.

På E4 i södergående riktning körde en bil kört in i mitträcket, mellan trafikplatserna Björnsnäs och Strömfors, uppgav polisen vid 15-tiden.

Vid lunchtid körd en bil mitträcket på E4 vid avfarten mot Lövsta Slott utanför Norrköping. Föraren klagade på ryggsmärtor. Ett flertal stillastående lastbilar på platsen orsakade totalstopp i norrgående riktning området, men vid 15-tiden uppgav polisen att trafiken där flyter på igen.

Trots flertalet olyckor har inga allvarliga personskador rapporterats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.