Tre personer gick genom isen i Finspång

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer gick genom isen utanför Rejmyre i Finspångs kommun på lördagen. Räddningstjänst och helikopter larmades till platsen.

– Personerna fick hjälp med att komma upp innan vi var på plats, säger Lennart Ågren, vakthavande befäl på räddningstjänsten.

Två av personerna har fått följa med ambulans till sjukhus för kontroll. Det är oklart om den tredje personen behövde uppsöka sjukvård.

En av de drabbade berättar att de var fyra vänner på platsen och att de fick hjälp upp av den fjärde vännen som inte gick genom isen, vilket NT var först att rapportera om.

– Det började bli lite chockartat när jag skulle hugga mig upp men isen bara brast. Hon som var kvar uppe på isen skötte sig helt fantastiskt och gjorde helt rätt, säger en av de drabbade till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.