Trogen anfallare IFK:s hopp

Publicerad

På måndag drar Allsvenskan i fotboll igång. Vi har träffat IFK Norrköpings 20-åriga anfallsvapen – en spelare som varit klubben trogen sedan han började spela fotboll.

– Jag är från den här stan och har följt IFK i alla mina år och nu är jag en startspelare för den klubben jag älskar, säger Christoffer Nyman.

Han har tagit klivet från läktaren till A-laget och hösten 2010 presenterade han sig ordentligt när han som inhoppare i slutminuterna sköt IFK Norrköping tillbaka till Allsvenskan. Under fjolårshösten fick han på allvar chansen i A-laget – och tog den. 16 starter och åtta mål blev det och dessutom landslagsspel.

Han är en av de yngre spelare managern Janne Andersson valt att satsa på i sitt lagbygge. Värvat nytt har man knappt gjort utan istället valt att bygga vidare på fjolårstruppen.

– Kontinuitet är ju en framgångsfaktor i den här branschen. Vi hamnade femma och såg stabila och gedigna ut, samtidigt som jag såg att det fanns en utvecklingspotential hos flera av spelarna.

Kärleken till IFK har gjort Christoffer Nyman till Totte med hela Norrköping. Och det smeknamnet har han faktiskt fått efter en annan spelare som är starkt förknippad med sin klubb – Romas Francesco Totti.

– Det är inte för att jag är lik honom eller så. Men jag gillar honom.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.